Wednesday, 21 May 2014

Potonglah Kuku Anda. Ingatlah orang tersayang.

Assalamualaikum.

Hi. Potong kuku? Yaaa. Anda anda haruslah wajiblah potong kuku. Harap memahami perasaan yang tengok anda anda tu berkuku panjang. Seram taukk?

Cantik ke? --'


Mungkin segelintir masyarakat suka,gemar,like,love bela kuku panjang ni, siap ada kuku palsu. Harap yg suka bela ni jangan terasa. Tapi kalo kuku tu bersih takpe la sikit. Yang ada bahan buangan dalam tu apa cite? Euuwww.

Yang bela panjang panjang dah kuku tu taknak potong gak,adudu. Takut lah mek tengok.. Macam jari makhluk yang satu tu. 


Sumber google. Seram bukan? Urgh.
Kuku panjang ni memang ada keistimewaan kalo nak cubit cubit orang. Haha. Tapi tak baik ooo. Ia mampu mencederakan isi kulit orang tu. Ish ish ish. Hiperbolanyaaa. Hikhik

Tengah syok syok kita bergurau dgn orang tu,bole pulak kuku dia menerpa bagi salam dan meninggalkan kesan cakar kucing. Kot kot kena mata kita ke? haa. Sape nak ganti? No-no. Ingatlah orang tersayang..

Mari kita godek sikit tentang hukum simpan kuku panjang by Ust Azhar Idrus. Klik Sini

11 comments:

  1. Seram pulak tengok tu Efa...kita cukup tak selesa kalau kuku panjang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. seram kan.. samala. lebih lebih lagi nak makan tu..

      Delete
  2. Kuku baru panjang sikit, asyik rase nak potong je. Hihi. Gatal tangan ni. Geli laa tgk kuku panjang. Macam kuku 'ibu ayam'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. cop ibu ayam. kann. Bagus baguss sis ana ^^

      Delete
  3. sib baik saya memang jenis yang tak pernah selesa dengan berkuku panjang nie..pantang panjang sikit, mesti rasa nak potong..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. sama le kite. sbb memang tak bagi chance kat kuku tu memanjang,susah nak panjang kuku.

      Delete
  4. ohhhh tidak...takut tengok gambar kuku tue...
    tak suka simpan kuku panjang...rasa tak bersih je..lagi2 bile nak makan guna tangan kan.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis. hihi. makan guna tangan,kuku pulak panjang,aiyoyo. hikhik

      Delete
  5. Eeee..geli tgk kuku cam hantu gini..camne la diorang boleh cakap cantik..Pelik sungguh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis. entah apa la yang cantik. adesss..

      Delete
  6. kuku panjang susah nak buat kerja.. pelik betul bila ada orang yang simpan semata-mata nak pecah record.. huhu

    ReplyDelete