Monday, 16 June 2014

Fantabulous Skincare Product

Assalamualaikum.


Tadaa ! Introducing you one of my super favourite skincare. Fantabulous Skincare.

Skincare ni terbahagi kepada dua set :
  • Peeling Set ( trial/exclusive )
  • Dolly Set ( trial/exclusive )

Set Eksklusif ( Besar ) - Tahan untuk 3 bulan
Set Trial ( Kecil ) - Tahan sebulan


Anda disarankan mengambil Peeling Set kalau anda merasakan kulit anda anda memerlukan pengelupasan for a new born baby skin. 
Hal ini disebabkan, Peeling Set ada toner yang function utuk peeling. Baby gitu kulitnya sehhh. 

  • Jerawat tahap kritikal / teruk bernanah = trial set + serum vit c
  • Blackhead = trial set + serum blackhead
  • Tona kulit tak sekata = serum vit c + scrub & mask
  • Jeragat = serum vit c + scrub & mask


Serum Vit C - Mengecutkan jerawat dengan efektif + mencerahkan kulit wajah

Efa ada masalah tona kulit tak sekata giler giloss sejak bila entah. Alhamdulillah, fantabulous skincare memang terbaik. Saya berani cakap because i try it okay.

Disebabkan saya cuba peeling set punya, so kena berpantang sebulan dari pakai foundation / bedak muka apatah lagi nak gatal bermekap kan, bagi proses rawatan muka tu berjalan dengan jayanya!
So tangan kamu jangan gatal gatal ya bubuh bedak. Sabar itu separuh daripada iman.

Setelah hampir berminggu gak pakai, saya perasan kulit muka mengelupas. Sumpah tak nampak pun proses pengelupasan tu berlaku. Dan tak sakit

Yang besh dan syioknya, tempat yang menggelupas tadi jadi glowing wink wink. Serious talk okay.

Mula mula pakai dulu, memang kulit rasa berminyak, risau jugak kan. Tapi sekejap je, habis tempoh sebulan tu, memang tak berminyak dah. Hal ini disebabkan pori pori tersumbat. 

p/s : ibu preggy yang cumil tak digalakkan ambil set peeling tau. Sebab bimbang khuatir " sesi pengelupasan " mungkin menyakitkan, sedikit menganggu emosi ibu preggy. Jadi ambil yang dolly okay.


Testimoni yang sangat menarik hati efa sebelum memilih produk ni 




Engku Sulwani pun pengguna Fantabulous Skincare



Efa pakai Peeling Set ( Toner, Cleanser, Krim Siang & Malam )


For Order  : KLIK SINI
Untuk yang  baru nak try, bole godek godek cara pemakaian kat Fantabulous Skincare Official
Selamat Mencuba :)



Lots of Love,
Ciknurepaa.









Saturday, 14 June 2014

Giveaway Saje-Saje

Assalamualaikum


Klik Banner untuk join

Jom ramai ramai memeriahkan giveaway! 

Friday, 13 June 2014

First Giveaway By Oh My Fariza

Assalamualaikum.


Klik Banner untuk join.

Jom join sama-sama memeriahkan first giveaway beliau ^^

Monday, 9 June 2014

Liebster Award #3

Assalamualaikum.


Lagi sekali kita ber-liebster award yang ditag oleh adik manis Faris Yahani. Tenkiu sudi tag,yang bagi ilham lagi untuk mengupdate belog ni. hikhik.

Jom kita ber-liebster ! 

Apakah tajuk lagu yang paling anda gemari :
"ku tak melihat dari sisi sempurna, tak peduli kelemahanmu, yang ada aku jatuh cinta karna hatimu.." Pernah dengar ke bait-bait lagu ni?  Lagu Indah Cintaku by Vanessa Angel ft Nicky Tirta. Lirik lirik lagu ni teramatlah romantik dan sesuai nak dibuat background music video pre-wedding. Berangan dah sampai ke kahwin dah ni. Hikhik.
Jom dengar sama sama lagu kawin cikpa hihi.

Terangkan 2 cara untuk meminta maaf dengan seseorang.
First, oleh disebabkan saya ni orang yang "malu" sikit nak romantik depan depan, sikit je tau hihi, kalau gaduh dengan my super bff, samada dia atau saya dulu akan send mesej mintak maaf, takpun tinggalkan sticky note. Okay, cara kedua, just cakap mintak maaf. It's not that hard :)

Berapa peratus yang akan korang bagi untuk blog Faris
100% Just nice and neat. Kalau tulisan lagi besar lagi senang nak baca. Hihi. Cadangan je.

Apakah impian anda sekarang? Mengapakah anda meletakkan itu sebagai impian?
Kalau ditanya impian... Banyaknya impian ini untuk di-listkan. Hihi. But, for THE MOST important one is nak ada banyak duit sebelum 27 tahun atau mungkin 30? Hehe. Mengapa? Banyak jugak sebab. Yela, zaman sekarang ni semua perlu duit. Entah macam mana kalau kita balik ke zaman sistem barter -.-

Banyak-banyak blog, blog apa yang paling anda suka? (Nak Link)
Banyak blog saya suka terutama blog yang sama berkongsi rasa dengan kita. One of them

Bagaimana anda mengendalikan perasaan marah dan stress?
Mengadakan sehari "lazy - day" . I need it. Haha. 

Jika anda mengalami masalah, kepada siapa anda selalu kongsikan?
Sebagai seorang remaja, memang sedikit susah nak dikongsi bersama ibubapa. Jadi my BFF will be just nice untuk dilepas-curah segalanya :)

Jika anda diberi peluang untuk berbicara di khalayak ramai, apakah yang akan anda bicarakan?
Sekiranya diberi peluang untuk berbicara, tak tau jugak nak cakap apa. Bole tak nak nyanyi dengan band? haha.

Jika anda dipaksa untuk mengahwini (lelaki/wanita) Bangladesh, anda terima atau tidak?
Sound a little bit racist, adeh hihi. Tapi Kalau Dah Jodoh bak kata Ustaz Kazim Elias, ya kot. Tapi, insyaAllah, tak berlaku paksa-memaksa ni. 

Gambar yang paling anda suka?
Gambar dari para photographer yang hebat hebat.

Laman sosial yang paling anda tak suka guna. Kenapa?
Twitter. Tapi saya tak boleh nak klasifikasikan kepada PALING TIDAK SUKA. Sebab saya memang hari hari online twitter. Haha. Cuma kenapanya, twitter is not too suitable for privacy :)

With Lots of Love,
Ciknurepaa. 
 


 


 
 
 
 

 
 


 
 


Saturday, 7 June 2014

Giveaway Beads & Pearls June 2014

Assalamualaikum
Klik banner untuk join

Jom join and support!

Friday, 6 June 2014

Giveaway Ramadhan 1435H

Assalamualaikum.

Mesti klik banner dan join. Haha

Sempena Ramadhan yang akan mendatang. Ramdahan di kejauhan lagi sekali. Sobsobs. Cepatnya masa berlalu. Mari kita sama sama memeriahkan Gieveaway Ramadhan!

First Giveaway By Asyu Asyura

Assalamualaikum.


Klik banner untuk join.

Ehem ehem. Tak tau nak mukaddimah macam mana ni. Hihi. Ya. Seperti mana yang beliau katakan dan tertera pada post title dan seperti yang terang tang tang kat banner beliau, First Giveaway dari Sis Syu
Dan dan dan hadiahnya amatlah menarik, memikat, menggoda hati terutamanya kepada ulat ulat buku yang lebih kurang macam saya ni, untuk join sekaki memeriahkan First Giveaway beliau.

Terserlahnya ke-ulat-anku bermula dari sekolah menengah. Hi! saya ulat jugak hihi. Budak hostel masa tu, hujung minggu taktau nak buat apa, mulalah pencarian novel dalam satu hostel tu. Akan ku cari sehingga ke lubang cacing hahahahaha (gelak jahat).

Hormon hormon kesengalanku mulai aktif untuk asyik membaca dan membaca walaupun dimusim peperiksaan. Kalau esoknya nak exam bahasa, masa tu kita kena "manfaatkan dengan sebaik baiknya membaca novel" hehe. Saya baca dengan feel tau. Mendalami gitu. Siap sobsobs aha. Mesti korang faham kan perasaan tu? Haha. Satu novel boleh khatam satu hari tu. Omaigod! Kalo suruh baca buku sejarah dulu dulu payah beno nak habisnya. Err --'

Yang bestnya jadi ulat ni, tak kira la ulat novel ke ulat apa ke, pengalaman saya sendiri, kalau kita rajin membaca ni, bagi adik adik yang masih bersekolah, yang masih gigih struggle peperiksaan membuat karangan Bahasa Melayu, English ke, mudah untuk menjana idea. Ala, olah olah sikit dari apa yang kita pernah baca. Tak begitu? Jadi membaca tu sangat penting. Membaca kan Jambatan ilmu. Peribahasa of the day. hihi

Tapi... Sejak tamat zaman hostel ni, uhuk uhuk T_T No novel, No Books.. No more. Hal ini disebabkan, iolsss ni suka baca tapi malas nak beli. Buruk kan perangai? Kalau pergi kedai buku tu,arghhh rasa nak beli semua! Oleh disebabkan itu, Kak Syu mesti kasi satu kat Efa untuk mengaktifkan balik hormon yang dah lama berehat. (gurau haha)

Godek godek blog Kak Syu sikit tadi ( line tak elok,tak mampu godek banyak hihi ), tertarik dgn entry beliau Isteriku Budak. Menyedarkan saya akan satu solusi untuk orang macam kita ni, boleh baca novel online. *kalau internet connection anda anda membenarkan* Lupa! Okay jangan ganggu mek nak sambung baca. Haha.

Eh. Banyak pulak potpet pasal sendiri. Syok sorang lettew. Sori sori. Berbalik kepada title entry kita, First Giveaway By Asyu Asyura, jom kita join ramai ramai bagi memeriahkan first giveaway beliau. Klik banner okay. Klik. Dan join :) Arr, sebelum lupa, kalo tak menang pun takpa, sekurang kurangnya boleh tambah circle geng baru. Yang tu paling penting okay. Think positive and u got the benefit! Saya jual produk benefit jugak ( hikhik tumpang promote) Err. Apakah? -.-

With Lots of Love,
Ciknurepaa.



Pencarian 50 Bloglist Coffeelover

Assalamualaikum.


Klik Banner Untuk Join!

Jom Join ramai ramai :)









Thursday, 5 June 2014

Contact Lens Murah

Assalamualaikum.

Macam cantek je macam comel je kuikuikui

Sejak dua menjak ni, banyak pulak dugaanku dengan lens murah ni.Ada saja yang menggoda. Design cumil cumil belaka. Menggugat iman. Memang rambang mata ni haa. Bajet sepasang under RM30.  

Mengupas topik lens murah, tahan berapa lama? Hurm. Bagi saya, eloklah jangan pakai lama lama. Sebab.. entahla, Lebih baik mencegah daripada merawat kan?


Geli tengok kan? Adehhh. Mesti kesian kat pemilik mata ni. Semoga terhindar la dari perkara begini kat kita kita. Dah lama dah tengok benda ni kat facebook, jadi more catious semasa beli lens.

Saya biasa pakai freshkon. Colour dan coraknya yang menarik dan selamat penggunaan selama 3 bulan. Biasanya pilih kaler yang natural. 

Lens ni benda yang perlu kita jaga elok elok bagi menghidari bakteria atau benda benda tak baik masuk berkubang dalam mata kita nanti. 

Basuh tangan dulu sebelum nak pakai/buka lens.
Sentiasa ganti lens solution dalam case tu ya.
Rajin rajinkan cuci lens case agar bebas dari sebarang kuman. 

Ting ting. Sekian..
With Lots of Love,
Ciknurepaa.






Friday, 30 May 2014

Giveaway Cash RM350 By Emas Putih

As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .

SEGMEN: Saya nak watermark by kapasputih.blogspot.com

Assalamualaikum.

SEGMEN: Saya nak watermark by kapas-putih.blogspot.com

Klik Banner untuk Join!

Tamat : 11:59 pm, Ahad, 8 June 2014
Jom join ramai ramai memeriahkan segmen Cik N :)


Thursday, 29 May 2014

Powerbank Giveaway

Assalamualaikum.


Klik banner untuk join !
Start : 29/5/2014
End : 29/7/2014

Apa yang best tentang blog dear Fatimah ni yang mudah dibaca sebab tak fancy sangat look simple yet nice.  Tersusun rapi. Amat sedap enak yummy mata memandang hihi. 

Jom sama sama join giveaway !


Segmen 48jam Mini Blogwalking bersama Anis Zahirah


Assalamualaikum.



Klik pada banner untuk join.

Jom memeriahkan mini blogwalking by Sis Anis Zahirah :)

Giveaway Projek DRESS BAJET ♥

Assalamualaikum.



Klik banner untuk join

Hai sayang sayangku ayuhlah marilah kita bersama sama memberi sokongan yang padu serta memeriahkan giveaway ini sempena pelancaran fan page Projek DRESS BAJET. ( skema je ayat hikhik )
Kemalasan melanda,jadi setakat ini sahaja untuk kali ini. BERAKHIR BILA BILA MASA okay? Apa tunggu lagi. Jom !

Tuesday, 27 May 2014

Segmen Blogwalking By Izzati Amira

Assalamualaikum w.b.t

[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu  atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random :  '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !

Mari Join Sama Sama :)


Thursday, 22 May 2014

Segmen : Cari Followers Mei !

Assalamualaikum.

Hello hi holla. Mari kito samo samo memeriahkan segmen by GoGeous Lover ^^



 Jom Join ? Nak Join? KLIK SINI



Wednesday, 21 May 2014

Potonglah Kuku Anda. Ingatlah orang tersayang.

Assalamualaikum.

Hi. Potong kuku? Yaaa. Anda anda haruslah wajiblah potong kuku. Harap memahami perasaan yang tengok anda anda tu berkuku panjang. Seram taukk?

Cantik ke? --'


Mungkin segelintir masyarakat suka,gemar,like,love bela kuku panjang ni, siap ada kuku palsu. Harap yg suka bela ni jangan terasa. Tapi kalo kuku tu bersih takpe la sikit. Yang ada bahan buangan dalam tu apa cite? Euuwww.

Yang bela panjang panjang dah kuku tu taknak potong gak,adudu. Takut lah mek tengok.. Macam jari makhluk yang satu tu. 


Sumber google. Seram bukan? Urgh.
Kuku panjang ni memang ada keistimewaan kalo nak cubit cubit orang. Haha. Tapi tak baik ooo. Ia mampu mencederakan isi kulit orang tu. Ish ish ish. Hiperbolanyaaa. Hikhik

Tengah syok syok kita bergurau dgn orang tu,bole pulak kuku dia menerpa bagi salam dan meninggalkan kesan cakar kucing. Kot kot kena mata kita ke? haa. Sape nak ganti? No-no. Ingatlah orang tersayang..

Mari kita godek sikit tentang hukum simpan kuku panjang by Ust Azhar Idrus. Klik Sini

Monday, 19 May 2014

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html
Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

 
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah. 

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss... 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.

Sunday, 18 May 2014

Segmen Blogging + Menang Hadiah !


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

Aju kita join rami rami ( Cepat kita join ramai ramai ) hikhik.

Friday, 16 May 2014

Sudi Tak Jadi Bloglist Saya by El Janna

Assalamualaikum.

Hi again. Hello world. I'm touched. Been tagged by gorgeous sis El Janna
Perasaan? love love love love. Terharu ler dipinang dengan bismillah jadi bloglist. Hikhik.
Lama kita dok pikiaq dan fahami cara caranya tadi. Kalo salah,harap maaf tuan.



Sila tekan link untuk join : http://bbyuya.blogspot.com


Moh kita join rame rame :) Dan dan dan. Giliran iolss nak melamar. Harap harapnya cintaku tak bertepuk sebelah tangan.

Disini saya sertakan antara blogger yang iolss ingin tagg :

Ai Arisa 
Izzati Amira



Monday, 12 May 2014

Segmen Blog Review By faizuddinfuad.com



Bagaimana nak sertai segmen menarik ini ?
1. Copy banner & buat satu posting sebagai promotion kepada segmen ini
2. tinggalkan url blog korang dekat ruangan komen 
3. 50 blog terawal akan diREVIEW secara beperingkat .


Akhirnya Berjaya Centerkan a.k.a Menge-tengahkan Header

Assalamualaikum.

Hai Hai. Ya. As all of u can see,ada header sudah sy. Hehe. Statement jakun sakai of the day.

 Sebagai newbie baby blogger *baby sangaat hewhew*,disini saya ingin menyatakan rasa gembira dan bangga akhirnya berjaya menyenterkan header yang simple mimple ni. Sbab iolss tak suka fancy sangat. Serabut. Itu sy la. Tp lain orang lain lah seleranya kan? Memahami. Jgn risau. Haha

Setelah pelbagai tutorial sy try,dengan gigih try itu ini sampai naik fedup tak dapat dapat gak. Akhirnya dapat gak. Follow tutorial dari sorang blogger ni. Tenkiu muchmuchTutorial Centerkan Header


  1. Pergi Dashboard. Klik Design. Klik Edit HTML
  2. Tekan CTRL+F dan cari kod ni/* Content
  3. Copy code bawah ni dan paste kan di ATAS code step no 2
.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;}


Berhasil untuk sy. Nak try boleh la try. Wat yg dah reti,takyah try dah. Hehe. Sj buat entry ni takut lupa lagi. Almaklumlah rasa dah tua sangat nak lupa ni. Selamat mencuba :)

Lots of Love,
Ciknurepaa.

Segmen Blogger Aktif ♥

Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship <3



klik banner untuk join the community :D 

good luck !




Saturday, 10 May 2014

Rambut Gugur ? Halussss.

Assalamualaikum.

Arghhh. Stressnya rambut saya ni mau sangat nak gugur. Baru tarik sikit,pergh berduyun duyun tercabut. Situasi ini amat amatlah tersangatlah merisaukan. Takmauuu botakkkk -,- Tapi yang peliknya,tau rambut ni cepat gugur,best jugak tarik tarik kumpul haha. Pahtu kita tunjuk kat nenek cakap suh nenek wow kan. Entah pape --'

Sekarang ni sy pakai syampu safi shayla. But for scalp prob. Memang ad masalah kelemumur (entah betol tak spelling ny ke kelimumur? --') Tapi rambut pun gugur gak. Eh takde ka 2 in 1. Ke beli dua dua syampu pakai sekaligus time mandi hahaa. Memang berjam la mandinya. Merapu dah mek --'

Mek pakai yang ni..

Nak beli yang ni. kita pakai dua dua lah haha

Tadi cerita cerita potpetpotpet dengan akak akak tempat kerja pasal rambut,ad yg suggest dove. Pengguna dove? Berkesankah? Tak pernah try lagi dove. Kalau ada rezeki kita cubalah nanti. Ngee.

Apa yang buat sy eksited sangat pakai syampu safi shayla ni sebab.. ada Habbatus Sauda. 
Apa yang istimewa habbatus sauda ni? (kita baru tau jugak dulu teruih eksited nak beli)

Diriwayatkan dari Aisyah ra, beliau mendengar Rasulullah saw bersabda :  
“Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda’ boleh menyembuhkan segala penyakit kecuali Al-Sam”. Aku bertanya. “Apakah Al-Sam itu? Baginda menjawab, “Al-Sam itu ialah maut”
Riwayat Imam Bukhari.
Daripada Buraidah katanya, Rasulullah s.a.w bersabda : 
“Pada Habbatus Sauda’ terdapat ubat segala penyakit kecuali mati”. 
Riwayat Abu Nu’aim dalam kitab Al-Tibb dalam himpunan hadith-hadith sahih no. 1819.
Daripada Abu Hurairah, beliau pernah mendengar Rasulullah saw bersabda : 
“Pada Habbatus Sauda’ terdapat ubat bagi segala jenis penyakit kecuali Al-Sam yakni maut”. 
Riwayat Bukhari (10:118-119) ; Muslim (7:25) ; Ibnu Majah (2:342) ; Tarmizi (2:3 pada edisi BulaQ) ; dan Ahmad (2:241) menerusi riwayat Sufyan bin ‘Uyainah daripada Al-Zuhri dan Abu Salamah.
Dalam perubatan moden gak setelah dikaji digodek godek pun banyak khasiat nya. Penat nak list. Hehe. Nak layan Kilauan Emas kejap. Hilang fokus. Best tau layan kilauan emas nih heheh.
Haa. Eksited kan tau tu. Bole la try nanti sayang sayang sekalian. Muahhh !

Lots of Love,
Ciknurepaa.



Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com ♥


Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Moh la kita join reramai. hehehe ;)

Friday, 9 May 2014

Mini Giveaway KColly By Syiera Firdaus ♥




Assalamualaikum

Tekan banner untuk join


PEMBAHAGIAN HADIAH
TOP REFERRAL
Kcolly x 1 pemenang
RANDOM
Perla Coffee x 1 pemenang
TAMAT BILA-BILA MASA
Good luck!
Memang best kan giveaway syiera? Yang mau join tu sila tekan banner. Tamat bila bila masa tuu. Cepat moh kita join sesama. Kcolly memang best. And sy pun salah sorang consumer perla coffee. So,harap bertuah lahh. Ngee. Peace.
Lots Of Love,
Ciknurepaa.



Thursday, 8 May 2014

April - May GA By Amirah ♥





-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Perfume Original
2. Kupon Pembelian Satin Skinz RM50
3. Shiseido Black Mask
4. Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 138 ml
5. Tudung Akel
6. Charm Bracelet Bestfriend
7. Topup RM50
8. Topup RM10
9. Topup RM5
10. Blouse Merah


Pilihan hadiah saya : 
1.Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 
2.Kupon Pembelian Satin Skinz RM50 
3.Charm Bracelet Bestfriend 


Tarikh tamat : 15 / 5 / 2014
Second GA sy join. Beransur ansur faham dah hehe. Berharap sangat mampu lah jadi one of the lucky lucky people. Wish me luck ;)
Lots of Love,
Ciknurepaa.

Wednesday, 7 May 2014

Giveaway Eikingg ♥

Assalamualaikum.




-Tekan Banner untuk join-


Hadiah yang ditawarkan : 
1. Blouse Black White
2. Peplum Maroon Baldu
3. Egg White Face Mask x 2
4.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask x 2
5. Topup RM10


What I choose : 
1.Egg White Face Mask
2.Shiseido Mask+Crystal Collagen Eye Mask
3.Blouse Black White


Tarikh tamat : 1 / 6 / 2014



Yeay! First time join GA ni. Sudah mengikuti syarat syarat td,insyaAllah. Excited+blur blur lagi. Tapi gasak saja lah. Heheh.
Hadiah yang kita berminat sangat nak (harap harap lucky to be the choosen one)
  1. Egg White Face Mask
  2. Shiseido Mask+Crystal Collagen Eye Mask
  3. Blouse Black White
Eksited ni mau join haha. Bestny gift ad Egg white face mask. Lama dah nak beli,tapi tak kesampaian lagi.
Shiseido Mask dah pernah try pakai sebelum ni, kitorang dok huha huha malam before graduate pun tak boleh sebab muka ketat je pakai,then gelak masing masing cakap orang minyak. Ohh kenangan :')

Lots of Love,
Ciknurepaa.




Sunday, 27 April 2014

Jom squarekan Favicon !

Assalamualaikum.

Hi ! Today,i want to share serba sedikit compang camping ilmu pengetahuan sy yang insyaAllah boleh membantu bagi yang tak tau lagi.

What is FAVICON?

As all of you can see,favicon ni benda ( image ) yang berada kat tepi tab title.


Haa. Nampak tak? yang kat tepi tuu. Kalo korang korang korang takmau dah logo blogger tu,korang sume bole customize korang sendiri punya favicon yang cumil cumil mengikut citarasa masing masing.


Haa,sebelum terlupa. Favicon tu mesti betol betol betol square image. Agak leceh dan menyebelkan bila kita dah jumpa image yang kita betol betol berkenan tapi takmau upload pulak sebab tak cukup square.


Sekarang,haa. Ini yang 'tricky part' la sangat. Cuma upload and done! Korang sume bole squarekan image yang korang nak through this link : http://www.orbling.org/squareit/


Terima kasih manyak manyak utk link tu yg epa dpt dr pkongsian sorg blogger oversea. Thank you ;)
Ha'a. Btw,anak kucing sy manyak sihat sudahh ! Happy taw uolss. Hikhik.

With Lots of Love,
Ciknurepaa.