Thursday, 5 June 2014

Contact Lens Murah

Assalamualaikum.

Macam cantek je macam comel je kuikuikui

Sejak dua menjak ni, banyak pulak dugaanku dengan lens murah ni.Ada saja yang menggoda. Design cumil cumil belaka. Menggugat iman. Memang rambang mata ni haa. Bajet sepasang under RM30.  

Mengupas topik lens murah, tahan berapa lama? Hurm. Bagi saya, eloklah jangan pakai lama lama. Sebab.. entahla, Lebih baik mencegah daripada merawat kan?


Geli tengok kan? Adehhh. Mesti kesian kat pemilik mata ni. Semoga terhindar la dari perkara begini kat kita kita. Dah lama dah tengok benda ni kat facebook, jadi more catious semasa beli lens.

Saya biasa pakai freshkon. Colour dan coraknya yang menarik dan selamat penggunaan selama 3 bulan. Biasanya pilih kaler yang natural. 

Lens ni benda yang perlu kita jaga elok elok bagi menghidari bakteria atau benda benda tak baik masuk berkubang dalam mata kita nanti. 

Basuh tangan dulu sebelum nak pakai/buka lens.
Sentiasa ganti lens solution dalam case tu ya.
Rajin rajinkan cuci lens case agar bebas dari sebarang kuman. 

Ting ting. Sekian..
With Lots of Love,
Ciknurepaa.






6 comments:

  1. Wah seram...Thanks Efa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama sis. meremang bulu roma tengok benda dalam tu.

      Delete
  2. e..takut tgk..thanks ya..hani follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis hani? uuu seram je tengok. tenkiu sudi follow sini ^^

      Delete
  3. betul tu mencegah sblum merawat,.kebersihan mnjaga lens mmg kena jaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. memang kena. kalau dah sampai tahap merawat tu sakit kot..

      Delete