Monday, 16 June 2014

Fantabulous Skincare Product

Assalamualaikum.


Tadaa ! Introducing you one of my super favourite skincare. Fantabulous Skincare.

Skincare ni terbahagi kepada dua set :
  • Peeling Set ( trial/exclusive )
  • Dolly Set ( trial/exclusive )

Set Eksklusif ( Besar ) - Tahan untuk 3 bulan
Set Trial ( Kecil ) - Tahan sebulan


Anda disarankan mengambil Peeling Set kalau anda merasakan kulit anda anda memerlukan pengelupasan for a new born baby skin. 
Hal ini disebabkan, Peeling Set ada toner yang function utuk peeling. Baby gitu kulitnya sehhh. 

  • Jerawat tahap kritikal / teruk bernanah = trial set + serum vit c
  • Blackhead = trial set + serum blackhead
  • Tona kulit tak sekata = serum vit c + scrub & mask
  • Jeragat = serum vit c + scrub & mask


Serum Vit C - Mengecutkan jerawat dengan efektif + mencerahkan kulit wajah

Efa ada masalah tona kulit tak sekata giler giloss sejak bila entah. Alhamdulillah, fantabulous skincare memang terbaik. Saya berani cakap because i try it okay.

Disebabkan saya cuba peeling set punya, so kena berpantang sebulan dari pakai foundation / bedak muka apatah lagi nak gatal bermekap kan, bagi proses rawatan muka tu berjalan dengan jayanya!
So tangan kamu jangan gatal gatal ya bubuh bedak. Sabar itu separuh daripada iman.

Setelah hampir berminggu gak pakai, saya perasan kulit muka mengelupas. Sumpah tak nampak pun proses pengelupasan tu berlaku. Dan tak sakit

Yang besh dan syioknya, tempat yang menggelupas tadi jadi glowing wink wink. Serious talk okay.

Mula mula pakai dulu, memang kulit rasa berminyak, risau jugak kan. Tapi sekejap je, habis tempoh sebulan tu, memang tak berminyak dah. Hal ini disebabkan pori pori tersumbat. 

p/s : ibu preggy yang cumil tak digalakkan ambil set peeling tau. Sebab bimbang khuatir " sesi pengelupasan " mungkin menyakitkan, sedikit menganggu emosi ibu preggy. Jadi ambil yang dolly okay.


Testimoni yang sangat menarik hati efa sebelum memilih produk ni 




Engku Sulwani pun pengguna Fantabulous Skincare



Efa pakai Peeling Set ( Toner, Cleanser, Krim Siang & Malam )


For Order  : KLIK SINI
Untuk yang  baru nak try, bole godek godek cara pemakaian kat Fantabulous Skincare Official
Selamat Mencuba :)



Lots of Love,
Ciknurepaa.









Saturday, 14 June 2014

Giveaway Saje-Saje

Assalamualaikum


Klik Banner untuk join

Jom ramai ramai memeriahkan giveaway! 

Friday, 13 June 2014

First Giveaway By Oh My Fariza

Assalamualaikum.


Klik Banner untuk join.

Jom join sama-sama memeriahkan first giveaway beliau ^^

Monday, 9 June 2014

Liebster Award #3

Assalamualaikum.


Lagi sekali kita ber-liebster award yang ditag oleh adik manis Faris Yahani. Tenkiu sudi tag,yang bagi ilham lagi untuk mengupdate belog ni. hikhik.

Jom kita ber-liebster ! 

Apakah tajuk lagu yang paling anda gemari :
"ku tak melihat dari sisi sempurna, tak peduli kelemahanmu, yang ada aku jatuh cinta karna hatimu.." Pernah dengar ke bait-bait lagu ni?  Lagu Indah Cintaku by Vanessa Angel ft Nicky Tirta. Lirik lirik lagu ni teramatlah romantik dan sesuai nak dibuat background music video pre-wedding. Berangan dah sampai ke kahwin dah ni. Hikhik.
Jom dengar sama sama lagu kawin cikpa hihi.

Terangkan 2 cara untuk meminta maaf dengan seseorang.
First, oleh disebabkan saya ni orang yang "malu" sikit nak romantik depan depan, sikit je tau hihi, kalau gaduh dengan my super bff, samada dia atau saya dulu akan send mesej mintak maaf, takpun tinggalkan sticky note. Okay, cara kedua, just cakap mintak maaf. It's not that hard :)

Berapa peratus yang akan korang bagi untuk blog Faris
100% Just nice and neat. Kalau tulisan lagi besar lagi senang nak baca. Hihi. Cadangan je.

Apakah impian anda sekarang? Mengapakah anda meletakkan itu sebagai impian?
Kalau ditanya impian... Banyaknya impian ini untuk di-listkan. Hihi. But, for THE MOST important one is nak ada banyak duit sebelum 27 tahun atau mungkin 30? Hehe. Mengapa? Banyak jugak sebab. Yela, zaman sekarang ni semua perlu duit. Entah macam mana kalau kita balik ke zaman sistem barter -.-

Banyak-banyak blog, blog apa yang paling anda suka? (Nak Link)
Banyak blog saya suka terutama blog yang sama berkongsi rasa dengan kita. One of them

Bagaimana anda mengendalikan perasaan marah dan stress?
Mengadakan sehari "lazy - day" . I need it. Haha. 

Jika anda mengalami masalah, kepada siapa anda selalu kongsikan?
Sebagai seorang remaja, memang sedikit susah nak dikongsi bersama ibubapa. Jadi my BFF will be just nice untuk dilepas-curah segalanya :)

Jika anda diberi peluang untuk berbicara di khalayak ramai, apakah yang akan anda bicarakan?
Sekiranya diberi peluang untuk berbicara, tak tau jugak nak cakap apa. Bole tak nak nyanyi dengan band? haha.

Jika anda dipaksa untuk mengahwini (lelaki/wanita) Bangladesh, anda terima atau tidak?
Sound a little bit racist, adeh hihi. Tapi Kalau Dah Jodoh bak kata Ustaz Kazim Elias, ya kot. Tapi, insyaAllah, tak berlaku paksa-memaksa ni. 

Gambar yang paling anda suka?
Gambar dari para photographer yang hebat hebat.

Laman sosial yang paling anda tak suka guna. Kenapa?
Twitter. Tapi saya tak boleh nak klasifikasikan kepada PALING TIDAK SUKA. Sebab saya memang hari hari online twitter. Haha. Cuma kenapanya, twitter is not too suitable for privacy :)

With Lots of Love,
Ciknurepaa. 
 


 


 
 
 
 

 
 


 
 


Saturday, 7 June 2014

Giveaway Beads & Pearls June 2014

Assalamualaikum
Klik banner untuk join

Jom join and support!

Friday, 6 June 2014

Giveaway Ramadhan 1435H

Assalamualaikum.

Mesti klik banner dan join. Haha

Sempena Ramadhan yang akan mendatang. Ramdahan di kejauhan lagi sekali. Sobsobs. Cepatnya masa berlalu. Mari kita sama sama memeriahkan Gieveaway Ramadhan!

First Giveaway By Asyu Asyura

Assalamualaikum.


Klik banner untuk join.

Ehem ehem. Tak tau nak mukaddimah macam mana ni. Hihi. Ya. Seperti mana yang beliau katakan dan tertera pada post title dan seperti yang terang tang tang kat banner beliau, First Giveaway dari Sis Syu
Dan dan dan hadiahnya amatlah menarik, memikat, menggoda hati terutamanya kepada ulat ulat buku yang lebih kurang macam saya ni, untuk join sekaki memeriahkan First Giveaway beliau.

Terserlahnya ke-ulat-anku bermula dari sekolah menengah. Hi! saya ulat jugak hihi. Budak hostel masa tu, hujung minggu taktau nak buat apa, mulalah pencarian novel dalam satu hostel tu. Akan ku cari sehingga ke lubang cacing hahahahaha (gelak jahat).

Hormon hormon kesengalanku mulai aktif untuk asyik membaca dan membaca walaupun dimusim peperiksaan. Kalau esoknya nak exam bahasa, masa tu kita kena "manfaatkan dengan sebaik baiknya membaca novel" hehe. Saya baca dengan feel tau. Mendalami gitu. Siap sobsobs aha. Mesti korang faham kan perasaan tu? Haha. Satu novel boleh khatam satu hari tu. Omaigod! Kalo suruh baca buku sejarah dulu dulu payah beno nak habisnya. Err --'

Yang bestnya jadi ulat ni, tak kira la ulat novel ke ulat apa ke, pengalaman saya sendiri, kalau kita rajin membaca ni, bagi adik adik yang masih bersekolah, yang masih gigih struggle peperiksaan membuat karangan Bahasa Melayu, English ke, mudah untuk menjana idea. Ala, olah olah sikit dari apa yang kita pernah baca. Tak begitu? Jadi membaca tu sangat penting. Membaca kan Jambatan ilmu. Peribahasa of the day. hihi

Tapi... Sejak tamat zaman hostel ni, uhuk uhuk T_T No novel, No Books.. No more. Hal ini disebabkan, iolsss ni suka baca tapi malas nak beli. Buruk kan perangai? Kalau pergi kedai buku tu,arghhh rasa nak beli semua! Oleh disebabkan itu, Kak Syu mesti kasi satu kat Efa untuk mengaktifkan balik hormon yang dah lama berehat. (gurau haha)

Godek godek blog Kak Syu sikit tadi ( line tak elok,tak mampu godek banyak hihi ), tertarik dgn entry beliau Isteriku Budak. Menyedarkan saya akan satu solusi untuk orang macam kita ni, boleh baca novel online. *kalau internet connection anda anda membenarkan* Lupa! Okay jangan ganggu mek nak sambung baca. Haha.

Eh. Banyak pulak potpet pasal sendiri. Syok sorang lettew. Sori sori. Berbalik kepada title entry kita, First Giveaway By Asyu Asyura, jom kita join ramai ramai bagi memeriahkan first giveaway beliau. Klik banner okay. Klik. Dan join :) Arr, sebelum lupa, kalo tak menang pun takpa, sekurang kurangnya boleh tambah circle geng baru. Yang tu paling penting okay. Think positive and u got the benefit! Saya jual produk benefit jugak ( hikhik tumpang promote) Err. Apakah? -.-

With Lots of Love,
Ciknurepaa.