Monday, 9 June 2014

Liebster Award #3

Assalamualaikum.


Lagi sekali kita ber-liebster award yang ditag oleh adik manis Faris Yahani. Tenkiu sudi tag,yang bagi ilham lagi untuk mengupdate belog ni. hikhik.

Jom kita ber-liebster ! 

Apakah tajuk lagu yang paling anda gemari :
"ku tak melihat dari sisi sempurna, tak peduli kelemahanmu, yang ada aku jatuh cinta karna hatimu.." Pernah dengar ke bait-bait lagu ni?  Lagu Indah Cintaku by Vanessa Angel ft Nicky Tirta. Lirik lirik lagu ni teramatlah romantik dan sesuai nak dibuat background music video pre-wedding. Berangan dah sampai ke kahwin dah ni. Hikhik.
Jom dengar sama sama lagu kawin cikpa hihi.

Terangkan 2 cara untuk meminta maaf dengan seseorang.
First, oleh disebabkan saya ni orang yang "malu" sikit nak romantik depan depan, sikit je tau hihi, kalau gaduh dengan my super bff, samada dia atau saya dulu akan send mesej mintak maaf, takpun tinggalkan sticky note. Okay, cara kedua, just cakap mintak maaf. It's not that hard :)

Berapa peratus yang akan korang bagi untuk blog Faris
100% Just nice and neat. Kalau tulisan lagi besar lagi senang nak baca. Hihi. Cadangan je.

Apakah impian anda sekarang? Mengapakah anda meletakkan itu sebagai impian?
Kalau ditanya impian... Banyaknya impian ini untuk di-listkan. Hihi. But, for THE MOST important one is nak ada banyak duit sebelum 27 tahun atau mungkin 30? Hehe. Mengapa? Banyak jugak sebab. Yela, zaman sekarang ni semua perlu duit. Entah macam mana kalau kita balik ke zaman sistem barter -.-

Banyak-banyak blog, blog apa yang paling anda suka? (Nak Link)
Banyak blog saya suka terutama blog yang sama berkongsi rasa dengan kita. One of them

Bagaimana anda mengendalikan perasaan marah dan stress?
Mengadakan sehari "lazy - day" . I need it. Haha. 

Jika anda mengalami masalah, kepada siapa anda selalu kongsikan?
Sebagai seorang remaja, memang sedikit susah nak dikongsi bersama ibubapa. Jadi my BFF will be just nice untuk dilepas-curah segalanya :)

Jika anda diberi peluang untuk berbicara di khalayak ramai, apakah yang akan anda bicarakan?
Sekiranya diberi peluang untuk berbicara, tak tau jugak nak cakap apa. Bole tak nak nyanyi dengan band? haha.

Jika anda dipaksa untuk mengahwini (lelaki/wanita) Bangladesh, anda terima atau tidak?
Sound a little bit racist, adeh hihi. Tapi Kalau Dah Jodoh bak kata Ustaz Kazim Elias, ya kot. Tapi, insyaAllah, tak berlaku paksa-memaksa ni. 

Gambar yang paling anda suka?
Gambar dari para photographer yang hebat hebat.

Laman sosial yang paling anda tak suka guna. Kenapa?
Twitter. Tapi saya tak boleh nak klasifikasikan kepada PALING TIDAK SUKA. Sebab saya memang hari hari online twitter. Haha. Cuma kenapanya, twitter is not too suitable for privacy :)

With Lots of Love,
Ciknurepaa. 
 


 


 
 
 
 

 
 


 
 


18 comments:

  1. Replies
    1. hehe. try la dengar sis, pasti jatuh hati punyerrr ^^

      Delete
  2. Kita agreed part twitter tu Efa..tapi still boleh PM kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kan sis. Tapi ada certain org tak memanfaatkan sebaiknnya PM tu sis,kita dok online twitter pun mcm kepoh je baca conversation dorang. hihi.

      Delete
  3. jom join anda di tag
    http://adna2029.blogspot.com/2014/06/ga-by-farahdeena-fisal.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu sudi tag efa sis ^^. InsyaAllah :)

      Delete
  4. Bangla pun ade yg ensem tau. Haha..tp yang artis dia je. Yang orang biase, x ensem pun. Wakakaka XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehehehe. Betol tu. SRKhan dikira bangla tak ek? Err. Hihi

      Delete
  5. Ingat lagi dulu kat sekolah masa main game tiba-tiba keluar "propose to Bangla" xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Main game apa tu Sis YS? Heheheheh

      Delete
  6. Mengadakan sehari lazy day. Nice idea. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kan. Cuti sendiri. Memang malas habes dah tu.

      Delete
  7. Salam Efa
    Jemput join GA ini
    http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/06/giveaway-puasa-rm50.html

    ReplyDelete
  8. agree part twitter sbb dlu kiter mmg aktif sgt twitter smpai kena tweet limit....skrng tak lg ntah knapa...sbb rsa mcm errr kureng skit privacy dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. efa pun. tapi tak pernah lagi sampai kena tweet limit. hihi

      Delete
  9. Pernah baik dengan Pakistani..
    Pernah close dengan mat saleh jugak.
    Rasenye.. Kalau compare dgn Malay man.. Mat saleh mmg sangat romantis, Pakistan pulak lebih menunjukkan ciri2 penyayang.
    Kalau Bangladesh xmolah sebab slalu tu depa ni kuat bau bawang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya kak. Hihi. Efa tak pernah lagi. Mesti romantik Mat Saleh.

      Delete